5/05/2007

Manifestació a Valencia sota el lema ´Ja n´hi ha prou! ´

Detecto que molts valencians han visitat el meu bloc, gràcies, eus aquí un valencià del nord. Ara us adresso a la a la Web especial d´Acció Cultural del Pais Valencià
per continuar en la lluita a favor de la unitat de la llengua i la llibertat d´expressió.

El centre de València, col·lapsat sota el lema 'Ja n'hi ha prou!'

L'organització calcula que 70.000 persones s'han manifestat avui per commemorar els 300 anys de la batalla d'Almansa.
Segons ha calculat Acció Cultural del País Valencià, setanta mil persones, el doble que l'any passat, s'han manifestat avui al vespre pel centre de València amb la pancarta 'Ja n'hi ha prou!' per commemorar els tres-centè aniversari de la batalla d'Almansa i exigir la continuïtat de TV3 al País Valencià. La protesta, convocada per Acció Cultural, és la més important que s'ha fet a València en molts anys; cal dir que una de les artèries principals de la ciutat, l'avinguda de Colom, ha quedat completament plena de gent a causa de la manifestació que s'ha acabat davant la Plaça de Bous.

A la capçalera de la manifestació hi havia representants d'ACPV, l'Obra Cultural Balear i Òmnium Cultural; Graciela Ferrer, en representació de Compromís pel Territori; Artur Balaguer, de Ja en tenim prou i la presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià, Empar Salvador. Just darrere hi havia una altra pancarta, amb el lema 'Per la llibertat d'expressió': feia referència a la lluita de nombroses entitats i col·lectius per mantenir les emissions de TV3 i a la prohibició de projectar el film 'Ja en tenim prou' als espais municipals i a les universitats.

El concert

En acabada la manifestació, al Campus de Tarongers de la Universitat de València es farà el concert 300 anys de lluites i cançons, on tocaran Al Tall, Obrint Pas, Miquel Gil, La Gossa Sorda, Feliu Ventura, Sva-ters. L'Ham de Foc, Soul Atac, Pep Gimeno 'El Botifarra', Gàtaca, Verdcel, Voltor, Sergi Contrí i Pau Alabajos i Orxata Sound System, entre més.

Publicat a Vilaweb.cat